Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2741 025551
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€ Σύνδεση / Εγγραφή

Πολιτική Απορρήτου

3. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

3.1 Γενικά 

H εταιρεία με την επωνυμία «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/εγγεγραμμένου χρήστη και ελέγχει την επεξεργασία των δεδομένων του στις ηλεκτρονικές σελίδες υπηρεσιών της www.paidodromos.gr
Η παρούσα Πολιτική έχει σκοπό να πληροφορήσει για τον τρόπο με τον οποίο τα προσωπικά δεδομένα των πελατών και των χρηστών της ιστοσελίδας της Εταιρίας συλλέγονται, αποθηκεύονται, χρησιμοποιούνται και τυχόν διαβιβάζονται, τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει η Εταιρία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τους λόγους και το χρονικό διάστημα που αυτά αποθηκεύονται, αλλά και για το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται. Αφορά δε, κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε προσωπικά δεδομένα ή σε σύνολα προσωπικών δεδομένων, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αφορά σε συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο ή πρόσωπο η ταυτότητα του οποίου μπορεί να εξακριβωθεί (πχ όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, email κτλ). Η Εταιρία δε θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, στο μέτρο που επιτρέπεται ή απαιτείται από το νόμο, ή/και από σύμβαση που συνάψατε με την εταιρία, ή/ και από δικαστικές αποφάσεις ή εισαγγελικές παραγγελίες/διατάξεις. 

Η Εταιρία διατηρεί μονομερώς το δικαίωμα να επικαιροποιεί, τροποποιεί, προσθέτει, μεταβάλλει τις υπηρεσίες της και την παρούσα Πολιτική, ανά διαστήματα, οποτεδήποτε κρίνει τούτο αναγκαίο, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, πάντα εντός του εκάστοτε ισχύοντος νομικού πλαισίου και σύμφωνα με τυχόν μεταβολές στην κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η Εταιρία ενθαρρύνει κάθε ενδιαφερόμενο να ελέγχει την παρούσα Πολιτική ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ενημερώνεται για τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί.


Για την επεξεργασία των δεδομένων του όπως περιγράφεται κατωτέρω, η Εταιρία  στηρίζεται στις εξής νομικές βάσεις:

 

•  Εκτέλεση σύμβασης:  Προκειμένου να μπορεί ο επισκέπτης/εγγεγραμμένος χρήστης-πελάτης να ολοκληρώνει τις παραγγελίες του  στο www.paidodromos.gr είναι απαραίτητη η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που αυτός παρέχει κατά την εγγραφή του και την καταχώριση της παραγγελίας του στην φόρμα καταχώρισης της παραγγελίας  και η καταγραφή των συναλλαγών του.

•   Έννομα συμφέροντα:  Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη για την βελτίωση των υπηρεσιών της Εταιρίας (επεξεργασία στατιστικών και μη ταυτοποιήσιμων δεδομένων) τον εντοπισμό προσπάθειας απάτης  καθώς επίσης και για τη διαφύλαξη των έννομων συμφερόντων της Εταιρίας.

• Συγκατάθεση – συναίνεση:  Οι εγγεγραμμένοι χρήστες-πελάτες καλούνται να δώσουν τη ρητή συναίνεσή του στους εξής  σκοπούς επεξεργασίας: αποστολή ενημερωτικών / προωθητικών μηνυμάτων, εφόσον δεν έχουν προβεί σε αγορά προϊόντος από την Εταιρία μας

 

3.2 Ενημέρωση, επεξεργασία και σκοποί επεξεργασίας: 

Η Εταιρία ενημερώνει τον επισκέπτη/εγγεγραμμένο χρήστη και ο επισκέπτης/εγγεγραμμένος χρήστης αναγνωρίζει ότι είναι ενήμερος για τα κάτωθι: 

α) Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων: Η Εταιρία θα επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα του επισκέπτη/εγγεγραμμένου χρήστη-πελάτη, όπως αυτά δηλώνονται από τον ίδιο κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του και στην παραγγελία του στην φόρμα καταχώρισης στοιχείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί  η συγκεκριμένη παραγγελία του μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Περαιτέρω και εφόσον ο επισκέπτης/εγγεγραμμένος χρήστης έχει δώσει την σχετική συγκατάθεση του η Εταιρία  θα δύναται να επεξεργάζεται τα προσωπικά του δεδομένα για την αποστολή εμπορικών ενημερωτικών και προωθητικών μηνυμάτων. 

β) Ηλεκτρονικές Παραγγελίες, Είδος Προσωπικών Δεδομένων και Σκοποί Επεξεργασίας: 

β.1) Βασική επεξεργασία

Ο  χρήστης/πελάτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει 2 τρόπους προκειμένου να ολοκληρώσει μία ηλεκτρονική παραγγελία και να δηλώσει τα προσωπικά του δεδομένα:
1.         Ως επισκέπτης:  Στην περίπτωση αυτή τα προσωπικά δεδομένα του επισκέπτη/ πελάτη θα διατηρηθούν στα αρχεία της Εταιρίας μέχρι την ολοκλήρωση και την παράδοση της συγκεκριμένης παραγγελίας του, με εξαίρεση μόνο των δεδομένων συναλλαγής για φορολογικούς λόγους και η επεξεργασία τους θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης.

2.         Ως εγγεγραμμένος χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος: Στην περίπτωση αυτή ο πελάτης/χρήστης έχει δημιουργήσει λογαριασμό χρήστη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και τα προσωπικά δεδομένα του θα διατηρούνται στα αρχεία της εταιρείας μέχρι αυτός να ζητήσει την διαγραφή τους. Ο χρήστης/πελάτης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να μεταβάλλει ή να διορθώσει τα δεδομένα του κάνοντας είσοδο στον λογαριασμό του στο www.paidodromos.gr (login) με το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης του

 

Προκειμένου να διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.paidodromos.gr) της Εταιρίας και να πραγματοποιηθούν παραγγελίες προϊόντων της εταιρείας, ζητούνται:

•           το πλήρες ονοματεπώνυμο

•           η διεύθυνση αποστολής των προϊόντων

•           η διεύθυνση χρέωσης της παραγγελίας (σε περίπτωση που είναι διαφορετική από την διεύθυνση αποστολής)

•           ο αριθμός ενός τηλεφώνου επικοινωνίας

•           η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) του πελάτη

 

Σε περίπτωση που ζητηθεί να γίνει παράδοση προϊόντων σε τρίτο πρόσωπο εκτός από τον επισκέπτη/εγγεγραμμένο χρήστη, ο τελευταίος αναγνωρίζει ότι θα έχει την πλήρη ευθύνη για την ενημέρωση και την πλήρη συναίνεση του προσώπου, που ορίζει ως παραλήπτη, για την κοινοποίηση των προσωπικών του δεδομένων στην εταιρεία για το σκοπό και μόνο της παράδοσης σε αυτό, των σχετικών προϊόντων και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τυχόν αξιώσεις του προσώπου αυτού έναντι της Εταιρίας.

Τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας δεν αποθηκεύονται σε αποθηκευτικά μέσα της εταιρείας κατά τη διάρκεια της συναλλαγής αλλά καταχωρούνται απευθείας σε ασφαλές περιβάλλον της συνεργαζόμενης εταιρείας (Viva Payments) που έχει αναλάβει τη δρομολόγηση των καρτών. Επιλέγοντας "credit/debit card"μεταφέρεστε αυτόματα στο site της Viva Payments, όπου συμπληρώνετεται στοιχεία σας. Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, ανακατευθύνεστε αμέσως στο siteμας όπου θα ενημερωθείτε ότι η παραγγελία σας έχει καταχωρηθεί επιτυχώς! *Προσοχή:Σε πληρωμές με Vivapayments, για λόγους ασφάλειας συναλλαγών, το δέμα παραδίδεται μόνο στο νόμιμο κάτοχο της πιστωτικής κάρτας. Κατά την παραλαβή, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας αστυνομική ταυτότητα και πιστωτική κάρτα για διασταύρωση στοιχείων απο την εταιρία κούριερ.

Σκοπός της βασικής επεξεργασίας των δεδομένων είναι η εκτέλεση της σύμβασης και η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης παραγγελίας, η επικοινωνία με τον χρήστη-πελάτη και η αποστολή πληροφοριακών μηνυμάτων που αφορούν τα στάδια της διεκπεραίωσης της παραγγελίας, η παροχή διευκρινίσεων σχετικών με την παραγγελία και γενικώς οι πληροφορίες για αγορές που έχει πραγματοποιήσει, η παράδοση της παραγγελίας στο χώρο επιλογής του χρήστη-πελάτη, η επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του χρήστη-πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση και η ενημέρωση για το υπάρχον απόθεμα στο www.paidodromos.gr.

Ο επισκέπτης/ εγγεγραμμένος χρήστης ενημερώνεται ότι η παροχή των ως άνω υποχρεωτικών προσωπικών του δεδομένων καθώς και τα στοιχεία των συναλλαγών του είναι απαραίτητα και αποτελούν προαπαιτούμενο για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης παραγγελίας και παράδοσης των προϊόντων και υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό δεν απαιτείται η συγκατάθεση του χρήστη-πελάτη για την συγκεκριμένη αυτή επεξεργασία. 

Κάθε χρήστης-πελάτης που χρησιμοποιεί το www.paidodromos.gr ενημερώνεται ότι τα προσωπικά του δεδομένα που αφορούν την λήψη, εκτέλεση και παράδοση παραγγελίας καθώς και ερωτήματα σχετικά με αγορές, προϊόντα και υπηρεσίες της Εταιρίας  και τις παραγγελίες στο www.paidodromos.gr θα τυγχάνουν επεξεργασίας για το σκοπό της εξυπηρέτησης των χρηστών-πελατών τόσο από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Εταιρίας  όσο και από τους τρίτους αποδέκτες ή/και εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της στο πλαίσιο της εκτέλεσης μίας παραγγελίας.

 H Εταιρία απαιτεί από τους υπαλλήλους της, τους συντηρητές της ιστοσελίδας της, καθώς και τους τρίτους συνεργάτες της να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα (συμπεριλαμβανομένων των κατάλληλων πολιτικών και διαδικασιών ώστε να αποτρέπουν την αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/εγγεγραμμένων χρηστών-πελατών της που επεξεργάζονται και διαθέτουν και εφαρμόζουν διαδικασίες διαχείρισης και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων κατά τρόπο που είναι σύννομος και τα προστατεύουν σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ.).

 

Καμία άλλη επεξεργασία ή διαβίβαση των δεδομένων των χρηστών-πελατών δεν θα γίνεται από την Εταιρία και το ηλεκτρονικό της κατάστημα (www.paidodromos.gr) εκτός από τις επεξεργασίες υπό β.2 κατωτέρω για τις οποίες Εταιρία  έχει λάβει την προηγούμενη συγκατάθεση των χρηστών-πελατών ή αν απαιτηθεί από το Νόμο ή αρμόδια εποπτική ή δικαστική αρχή. 

 

β.2) Επεξεργασίες που απαιτούν συγκατάθεση 

Για την αποστολή στον εγγεγραμμένο χρήστη εμπορικών ενημερωτικών και προωθητικών μηνυμάτων από την Εταιρία και το www.paidodromos.gr ο εγγεγραμμένος χρήστης/πελάτης θα πρέπει προηγουμένως να έχει δώσει την ρητή συγκατάθεσή του, εφόσον δεν έχει προβεί σε καμία αγορά προϊόντος από την Εταιρία μας.  [gm6] 

Ο Σκοπός για την επεξεργασία αυτή των δεδομένων του εγγεγραμμένου χρήστη - πελάτη είναι η αποστολή εμπορικών προωθητικών μηνυμάτων της Εταιρίας ή/και τρίτων συνεργατών της προς τον εγγεγραμμένο χρήστη, η παροχή τυχόν ειδικών προσφορών και εκπτώσεων του www.paidodromos.gr, η διάθεση νέων ή εναλλακτικών προϊόντων, η επικοινωνία εντύπων του www.paidodromos.gr

Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε την συγκατάθεση αυτή και να μην λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνίες από το www.paidodromos.gr στέλνοντας το αίτημα σας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@paidodromos.gr ή να ακολουθήσετε τις οδηγίες διαγραφής (unsubscribe) που δρομολογούνται στο τέλος κάθε ηλεκτρονικού μηνύματος που λαμβάνετε από μας.

 

γ) Αποδέκτες Δεδομένων:  Για τα δεδομένα που είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση καθενός από τους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κάθε αποδέκτη, οι αποδέκτες των δεδομένων του εγγεγραμμένου χρήστη-πελάτη είναι ή δύνανται να είναι:

i. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Εταιρίας

ii. Οι φορολογικές αρχές και οι τραπεζικές αρχές σε περίπτωση σχετικού ελέγχου
iiiΟι εταιρίες με την επωνυμία 
ACS courier και ΕΛΤΑ courier οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες μεταφορών και επεξεργάζονται τα δεδομένα των εγγεγραμμένων χρηστών-πελατών ως εκτελούσες την επεξεργασία για λογαριασμό της Εταιρίας, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εντολές της Εταιρίας  ή οιαδήποτε άλλη εταιρεία παρέχει στο μέλλον στην Εταιρία τις ίδιες υπηρεσίες σε αντικατάσταση ή σε συνεργασία των ως άνω εταιρειών.  
iv) Εξωτερικοί συνεργάτες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου, διαχείριση παραγγελιών, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου, υπηρεσία αποστολής 
sms επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας που κάνετε ανώνυμα ως απλός επισκέπτης (εταιρία apiphone), στους οποίους διαβιβάζονται με αυστηρούς περιορισμούς και διαδικασίες τα απαραίτητα στοιχεία για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα δεδομένα που τους παρέχονται βάσει των όρων χρήσης του www.paidodromos.gr αποκλειστικά σύμφωνα με τις οδηγίες της Εταιρίας

O επισκέπτης/εγγεγραμμένος χρήστης-πελάτης ενημερώνεται ότι τα προσωπικά του δεδομένα δύναται να τύχουν επεξεργασίας από την Εταιρία ακόμα και χωρίς τη συγκατάθεσή του  σε περίπτωση εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της βάσει Νόμου, όπως όταν τα σχετικά δεδομένα ζητούνται από τις φορολογικές και τραπεζικές αρχές στα πλαίσια ελέγχων ή τις αρμόδιες εποπτικές και δικαστικές αρχές. 

 

δ) Δικαιώματα  υποκειμένου δεδομένων: Κάθε εγγεγραμμένος χρήστης-πελάτης, ως υποκείμενο δεδομένων, δύναται να ασκήσει οιαδήποτε στιγμή τα δικαιώματα του, όπως αυτά προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 Ε.Ε. και ιδίως τα άρθρα 12 έως 23 αυτού και την εθνική νομοθεσία και ειδικότερα:

i. το δικαίωμα στην ενημέρωση και την πρόσβαση στα δεδομένα που επεξεργάζεται η Εταιρία, 
ii) το δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων του, 
iii) το δικαίωμα διόρθωσης ή διαγραφής μέρους ή του συνόλου (δικαίωμα στη λήθη) των προσωπικών του δεδομένων,

iv) το δικαίωμα αντίταξης, δηλαδή να προβάλλει αντιρρήσεις στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, και

v) το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων του. 

 

Την άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων του το μέλος μπορεί να την κάνει:


•απευθείας online μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο 
www.paidodromos.gr 


•   υποβάλλοντας σχετικό αίτημα  στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@paidodromos.gr 

Αναλυτικά: 


Για το δικαίωμα πρόσβασης και διόρθωσης/συμπλήρωσης των προσωπικών δεδομένων, η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες-πελάτες του 
www.paidodromos.gr να δουν, διορθώσουν/συμπληρώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο www.paidodromos.grστο πεδίο «είσοδος μέλους». 

 

Για το δικαίωμα φορητότητας των προσωπικών δεδομένων, η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες-πελάτες να λάβουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή/και να τα διαβιβάσουν σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας, υποβάλλοντας αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση .

 

Κάθε εγγεγραμμένος χρήστης-πελάτης ενημερώνεται ότι έχει δικαίωμα να άρει την συγκατάθεση του για οιαδήποτε επεξεργασία των δεδομένων του έχει δώσει την συγκατάθεσή του στο www.paidodromos.grαπό τον προσωπικό του λογαριασμό στο www.paidodromos.gr στο πατώντας στο πεδίο «είσοδος μέλους» ή με την αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@paidodromos.gr.

 

Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των άνω αναφερόμενων δικαιωμάτων του εγγεγραμμένου χρήστη-πελάτη, η Εταιρία θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματος εντός (1) ενός μηνός από την υποβολή του. Σε αυτή την περίπτωση o εγγεγραμμένος χρήστης-πελάτης ενημερώνεται ότι τα ελάχιστα αναγκαία από τα προσωπικά δεδομένα του θα διατηρούνται, για τη διασφάλιση των έννομων συμφερόντων της εταιρείας. 

 

ε) Χρόνος Διατήρησης Προσωπικών Δεδομένων: Τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται για όσο χρόνο απαιτείται από τη φύση της παρεχόμενης από την Εταιρία υπηρεσίας και τη μεταξύ μας σύμβαση, που οι ίδιοι έχετε επιλέξει και επιπρόσθετα, για όσο χρόνο καθορίζει η σχετική Νομοθεσία.

Η Εταιρία δεν διατηρεί τα δεδομένα σας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση εκάστοτε σκοπού για τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για να καθοριστεί το κατάλληλο χρονικό διάστημα διατήρησης, η Εταιρία λαμβάνει υπ' όψη την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους τα επεξεργάζεται και τη δυνατότητα να πετύχει τους σκοπούς αυτούς με άλλα μέσα.

Επίσης, η Εταιρία λαμβάνει υπ' όψη τα χρονικά διαστήματα για τα οποία ίσως χρειαστεί να διατηρήσει προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσει τις νομικές της υποχρεώσεις (π.χ. σε σχέση με φορολογικούς ελέγχους) ή για να ανταποκριθούμε σε καταγγελίες/ερωτήσεις και να προστατέψουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας σε περίπτωση άσκησης κάποιας αξίωσης (λ.χ. 20ετής διάρκεια βάσει 249 σε συνδ. με 904επ. ΑΚ).

Όταν δεν χρειαζόμαστε ή δεν υφίσταται πλέον νόμιμος λόγος διατήρησης τους, τα προσωπικά σας δεδομένα, διαγράφονται ή καταστρέφονται με ασφάλεια.

Επίσης, η Εταιρία λαμβάνει υπ' όψη εάν και πώς μπορεί να ελαχιστοποιήσει με την πάροδο του χρόνου τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιεί, καθώς και εάν μπορεί να τα διατηρήσει ανώνυμα ή ψευδωνυμοποιημένα, ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς ή να σας ταυτοποιήσουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσει η Εταιρία χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

Για την περίπτωση του εγγεγραμμένου χρήστη, η Εταιρία διατηρεί και επεξεργάζεται τα δεδομένα του, έως ότου ο εγγεγραμμένος χρήστης ζητήσει την διαγραφή του λογαριασμού του ή, για όσες επεξεργασίες των δεδομένων του γίνονται βάσει της συγκατάθεσής του, μέχρι να δηλώσει την άρση της συγκατάθεσής του για τους σκοπούς παροχής των υπηρεσιών της Εταιρίας. Παρόλα αυτά κάποια αναγκαία προσωπικά δεδομένα που αφορούν τις συναλλακτικές του σχέσεις με την Εταιρία καθώς και την ενημέρωση, συγκατάθεση και άρση της συγκατάθεσής του μέλους για την επεξεργασία των δεδομένων του θα παραμένουν ως πληροφορίες για τον εγγεγραμμένο χρήστη-πελάτη προς διασφάλιση της απόδειξης της νομιμότητας της επεξεργασίας των δεδομένων του από την Εταιρία και την διασφάλιση των έννομων αξιώσεων των μερών. 

 

στ) Δεδομένα Ειδικής Κατηγορίας: Το μέλος ενημερώνεται ότι η Εταιρία δεν συλλέγει ούτε απαιτεί την κοινοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (δεδομένα ειδικής κατηγορίας) για τις ανάγκες του www.paidodromos.gr

 

Για την άσκηση των δικαιωμάτων του το μέλος μπορεί να απευθύνεται στην Εταιρία «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» και το διακριτικό τίτλο “ΠΑΙΔΟΔΡΟΜΟΣ” (διεύθυνση: Ερμού αριθμ. 25 ΤΚ 20131 – Κόρινθος, email: info@paidodromos.gr  και στην τηλεφωνική γραμμή 2741025551).
Σε κάθε περίπτωση κάθε χρήστης-πελάτης, ως υποκείμενο προσωπικών δεδομένων, και εφόσον δεν θεωρεί ότι ικανοποιείται από την απάντησή του έχει δικαίωμα καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) ή να προσφύγει στα καθ’ ύλην αρμόδια Δικαστήρια της Κορίνθου.
 Η διεύθυνση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι Κηφισίας 1-3, η ιστοσελίδα της www.dpa.gr και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 6475000 και φαξ 210 6475628

 

Η Εταιρία  δηλώνει ότι ουδεμία άλλη χρήση των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/εγγεγραμμένου χρήστη θα γίνει για άλλους σκοπούς, πέρα από αυτούς που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική χωρίς την εκ των προτέρων ενημέρωση και, όπου απαιτείται, συγκατάθεσή του.

 

Cookies
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies.

Η Εταιρία τηρεί αυστηρή πολιτική για την προστασία της ιδιωτικότητας των επισκεπτών της ιστοσελίδας www.paidodromos.gr. Με το παρόν σημείωμα σας παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες για το πώς χρησιμοποιούμε “cookies” καθώς και άλλα αυτοματοποιημένα μέσα προκειμένου να συλλέξουμε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες του διαδικτυακού τόπου μας, όπως τον αριθμό των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας, μέσω οποιουδήποτε φυλλομετρητή και συσκευή που χρησιμοποιείται. Με τη συλλογή αυτών των πληροφοριών, μαθαίνουμε όπως να προσαρμόζουμε καλύτερα την ιστοσελίδα μας και τη διαφήμισή μας προς τους επισκέπτες.

 

Cookies και άλλα Αυτοματοποιημένα Μέσα για τη Συλλογή Δεδομένων
Cookies
Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται σε κάθε συσκευή σας με την χρήση οποιουδήποτε φυλλομετρητή, όποτε επισκέπτεστε έναν δικτυακό τόπο. Τα cookies μπορεί να τα χρησιμοποιήσουμε για να μας ενημερώσουν για παράδειγμα, εάν έχετε επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας στο παρελθόν ή αν είστε νέος επισκέπτης καθώς και να μας βοηθήσουν ώστε να εντοπίσουμε χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας μας, για τα οποία μπορεί να ενδιαφέρεστε περισσότερο. Τα cookies μπορεί να βελτιώσουν την διαδικτυακή σας εμπειρία αποθηκεύοντας τις προτιμήσεις σας, καθώς εσείς επισκέπτεσθε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Web Beacons

Τα Web beacons (επίσης γνωστά ως Internet tags, pixel tags και clear GIFs) είναι συνήθως διαφανείς εικόνες γραφικών που τοποθετούνται σε μια ιστοσελίδα. Τα Web beacons χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα cookies προκειμένου να καταγράφουν τις ενέργειες των επισκεπτών στους διαδικτυακούς τόπους. 

 

Διευθύνσεις IP και URLs

Η διεύθυνση IP είναι ένας μοναδικός εντοπιστής που χρησιμοποιούν ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές να εντοπιστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους στο Διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες μας, μπορούμε να δούμε την διεύθυνση IP της συσκευής που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο. Την πληροφορία αυτή τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να προσδιορίσουμε τη γενική γεωγραφική θέση της συσκευής και να κατανοήσουμε από ποιες γεωγραφικές περιοχές προέρχονται οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Την πληροφορία αυτή μπορεί να τη χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να αλλάξουμε τον τρόπο παρουσίασης της ιστοσελίδας μας ώστε να βελτιώσουμε την επίσκεψή σας.
Το URL (Uniform Resource Locator / Ενιαίος Εντοπιστής Πόρων) είναι ένας μοναδικός εντοπιστής ή διεύθυνση για κάθε μέσο στο διαδίκτυο και ουσιαστικά πρόκειται για τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που επισκέπτεστε. Την πληροφορία αυτή θα τη χρησιμοποιήσουμε ώστε να δούμε ποιες ιστοσελίδες έχουν επισκεψιμότητα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πλοηγήστε στην ιστοσελίδα μας.

 

Ποια Cookies χρησιμοποιούμε;

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε τα ακόλουθα cookies:

Απολύτως απαραίτητα cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του, όπως πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές, φόρμες εγγραφής, λίστα αγαπημένων, χρήση του καλαθιού αγοράς και για λόγους ασφαλείας. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

 

Cookies επιδόσεων και ανάλυσης

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο, ποιες σελίδες επισκέπτονται συχνότερα και αν λαμβάνουν μηνύματα σφαλμάτων από ιστοσελίδες. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας και μας επιτρέπουν να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση που κάνετε στις ιστοσελίδες μας, συμπεριλαμβανομένου του περιεχόμενου που επιλέγετε κατά την περιήγησή σας στις ιστοσελίδες μας, προκειμένου αν μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα και την αλληλεπίδραση των καταναλωτών με την ιστοσελίδα καθώς και να βελτιώνουμε τις σελίδες μας στην πάροδο του χρόνου. Τα cookies αυτά μπορεί να μας παρέχονται από τρίτους παρόχους αναλυτικών εργαλείων αλλά χρησιμοποιούνται μόνο για τους σκοπούς που σχετίζονται με τις ιστοσελίδες μας.

π.χ.: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs... 

 

Πώς Μπορείτε να Απενεργοποιήσετε τη Χρήση Cookies;

 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies από τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας, αναλόγως του φυλλομετρητή σας επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες, για να λάβετε γνώση για τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες.

 

Internet Explorer http://support.microsoft.com/kb/278835

Firefox http://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored
Chrome 
http://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=en
Opera 
http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari 
http://support.apple.com/kb/PH5042
Safari for iPad and iPhone 
http://support.apple.com/kb/HT1677


Google Analytics:

Η ιστοσελίδα μας, όπως το σύνολο σχεδόν των ιστοσελίδων παγκοσμίως,  χρησιμοποιεί Google Analytics, μια υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων, που προσφέρεται από την Google. Το Google Analytics χρησιμοποιεί "cookies", που είναι αρχεία σε μορφή κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας και διευκολύνουν στην ανάλυση της χρήσης που κάνετε στην ιστοσελίδα. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τα cookies σχετικά με τη χρήση σας (συμπεριλαμβανομένης της IP διεύθυνσής σας) μεταφέρονται σε ένα διακομιστή της Google στις ΗΠΑ και αποθηκεύονται εκεί. Η Google θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσει τη χρήση που κάνετε στην ιστοσελίδα, να συντάξει αναφορές για τους διαχειριστές της σχετικά με τις δραστηριότητες αυτές και να παρέχει άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη χρήση του ιστότοπου και του διαδικτύου.

Η Google μπορεί επίσης να μεταβιβάσει αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους, υπό την προϋπόθεση ότι προβλέπεται από το νόμο ή εάν τυχόν τρίτα μέρη επεξεργάζονται τα δεδομένα εκ μέρους της. Η Google δε θα συσχετίσει τη διεύθυνση IP σας με κανένα άλλο δεδομένο που κατέχει. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Google Analytics, επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά επισημαίνουμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να μην είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες της παρούσας ιστοσελίδας.

Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται από την Google, με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω και για τον ανωτέρω σκοπό. Αν δεν επιθυμείτε η Google να λαμβάνει πληροφορίες από το πρόγραμμα πλοήγησής σας, όταν επισκέπτεστε τις σελίδες, μπορείτε να εξαιρεθείτε από το Google Analytics πατώντας εδώ.

 

Τι ισχύει σχετικά με τους συνδέσμους (“links” – “hyperlinks”) σε άλλες ιστοσελίδες ;

 

Η Ιστοσελίδα της Εταιρίας ενδέχεται να εμπεριέχει παραπομπές μέσω υπέρ-συνδέσμων (“hyperlinks”) σε άλλες ιστοσελίδες, για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες των οποίων ουδεμία ευθύνη φέρει η Εταιρία, ούτε εγγυάται για την διαρκή και ασφαλή προσβασιμότητά τους. Η Εταιρία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή υιοθετεί το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των ιστοσελίδων των υπέρ-συνδέσμων ή ότι συνδέεται με αυτές καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα ανακύψει κατά την χρήση των ως άνω ιστοσελίδων αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε δικαιούχος της ιστοσελίδας αυτής. Στην περίπτωση των υπέρ-συνδέσμων (“hyperlinks”) προς άλλες ιστοσελίδες, η Εταιρία δεν ευθύνεται για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αυτοί ακολουθούν.

Χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσουμε το έργο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Εταιρίας μέσω ευρέως χρησιμοποιούμενων και σύγχρονων καναλιών. Η χρήση των κοινωνικών μέσων εκ μέρους της Εταιρίας επισημαίνεται ειδικά στην Ιστοσελίδα μας. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ενημερωτικά βίντεο, τα οποία αναρτούμε στην προσωπική σελίδα μας στο “YouTube” και να ακολουθείτε (από την Ιστοσελίδα μας) τους συνδέσμους μας στο Instagram, στο Facebook, στο Twittwer και στο LinkedIn.

Η Εταιρία παροτρύνει θερμά τους χρήστες να συμβουλευτούν την αντίστοιχη πολιτική κάθε τρίτου φορέα (π.χ. εταιρίες παροχής υπηρεσιών αναζήτησης “search engines”, εταιρίες παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης “social media” όπως Facebook, Linkedin, Instagram κ.λπ.) ώστε να ενημερωθούν για τις πρακτικές που ακολουθούν με σκοπό την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Η Ιστοσελίδα της Εταιρίας ενδέχεται να περιέχει προβολή υλικού με διαφημιστικό/ ενημερωτικό περιεχόμενο, σκοπό και χαρακτήρα. Η Εταιρία δε φέρει καμιά ευθύνη έναντι του επισκέπτη/ χρήστη, καθώς και οποιωνδήποτε τρίτων, για οποιαδήποτε παράνομη πράξη ή παράλειψη, ανακρίβεια ή αδυναμία συμμόρφωσης προς τους νόμους και κανονισμούς οποιασδήποτε χώρας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το περιεχόμενο αυτών των ενημερώσεων. Η Εταιρία δεν υποχρεούται να εξετάσει και δεν εξετάζει τη νομιμότητα ή όχι του ενημερωτικού υλικού που προβάλλεται στην άνω ιστοσελίδα και ως εκ τούτου δε δύναται να της καταλογισθεί οποιασδήποτε μορφής ευθύνη. Η ευθύνη αυτή βαρύνει τους διαφημιζόμενους, χορηγούς ή και δημιουργούς του προβαλλόμενου διαφημιστικού υλικού.

 

Πιο συγκεκριμένα: Πρόσθετες εφαρμογές


 Social plugins


i)  Facebook & Instagram

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές 'social plugins' της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.com και Instagram.com, που λειτουργούν από την Facebook Α.Ε., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Facebook (ένα λευκό "f" σε μπλε φόντο ή το εικονίδιο "thumbs-up"), ή με τη φράση «Facebook social plug-in" και του Instagram αντίστοιχα. 

Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Facebook προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Facebook λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Facebook ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Facebook ή το Instagram χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Facebook και του Instagram αντιστοίχως. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Facebook μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Facebook. Επιπλέον, αν αναπτύξετε δραστηριότητα με τα plugins, για παράδειγμα πατώντας το κουμπί ‘Like’ ή προσθέτοντας ένα σχόλιο μέσω του Facebook λογαριασμού σας, οι πληροφορίες που παρέχετε με αυτόν τον τρόπο αποστέλλονται απευθείας στο Facebook και αποθηκεύονται εκεί. Εάν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook είναι πιθανό η διεύθυνση IP σας να αναγνωριστεί και να αποθηκευτεί από το Facebook εφόσον πατήσετε πάνω στα plugins του.


Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Facebook ή το Instagram, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην πολιτική χρήσης δεδομένων του Facebook και αντίστοιχα στην Πολιτική Δεδομένων του Instagram. Αν διαθέτετε λογαριασμό στο Facebook ή το Instagram αλλά δε θέλετε το Facebook ή το Instagram να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικές με την επίσκεψή σας, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook ή το Instagram, προτού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες εφαρμογές στον περιηγητή σας, ώστε να παρεμποδίσετε την προβολή των συγκεκριμένων plugins από την ιστοσελίδα μας.

 ii)    Google+

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί την πρόσθετη εφαρμογή ‘Google plugins’ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Google Plus, η οποία λειτουργεί από την Google Α.Ε, με έδρα 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, HΠΑ. Το plugin της Google μπορεί να αναγνωριστεί από το σύμβολο ‘+1’. Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, η οποία εμπεριέχει ένα plugin της Google, ο περιηγητής σας θα δημιουργήσει μια απευθείας σύνδεση με τους διακομιστές της Google. Το περιεχόμενο του συμβόλου ‘+1’ θα αποσταλεί απευθείας στον περιηγητή σας και θα ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα.
 

Σύμφωνα με τη Google, δε συλλέγεται κανένα προσωπικό δεδομένο, εάν δεν πατήσετε το σύμβολο ‘+1’. Προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και επεξεργάζονται μόνο από τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο κοινωνικό δίκτυο Google+ την ώρα που επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ. Η Εταιρία μας δεν έχει καμία επιρροή πάνω στην συλλογή και επεξεργασία δεδομένων, για τα οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η Google.

 iii)   Youtube

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές 'social plugins' της ιστοσελίδας διαμοιρασμού και φιλοξενίας βίντεο Youtube, που λειτουργεί από την εταιρία Youtube – θυγατρική της Google – με έδρα 901 Cherry Avenue San BrunoCalifornia. Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Youtube, συνήθως το τυπικό σύμβολο «play» σε κόκκινο χρώμα. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Youtube προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Youtube λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Youtube ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Youtube χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Youtube. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Youtube από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Youtube μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Youtube. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Youtube, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην πολιτική απορρήτου του Youtube πατώντας εδώ.

 

ivTwitter

 Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιοιούνται πρόσθετες εφαρμογές 'social plugins' της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης twitter.com, που λειτουργούν από την Twitter Α.Ε., 1355 Market Street, Suite 900, San FranciscoCA 94103, USA. Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Twitter (συνήθως ένα γαλάζιο πουλί), ή με τη φράση «Twitter social plug-in". 

Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Twitter προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Twitter λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Twitter ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Twitter χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Twitter. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Twitter από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Twitter μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Twitter. Επιπλέον, αν αναπτύξετε δραστηριότητα με τα plugins, για παράδειγμα πατώντας το κουμπί ‘retweet’ ή προσθέτοντας ένα σχόλιο μέσω του Twitter λογαριασμού σας, οι πληροφορίες που παρέχετε με αυτόν τον τρόπο αποστέλλονται απευθείας στο Twitter και αποθηκεύονται εκεί. Εάν δεν έχετε λογαριασμό στο Twitter είναι πιθανό η διεύθυνση IP σας να αναγνωριστεί και να αποθηκευτεί από το Twitter εφόσον πατήσετε πάνω στα plugins του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Twitter, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην πολιτική χρήσης δεδομένων του Twitter. Αν διαθέτετε λογαριασμό στο Twitter αλλά δε θέλετε το Twitter να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικές με την επίσκεψή σας, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Twitter, προτού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες εφαρμογές στον περιηγητή σας, ώστε να παρεμποδίσετε την προβολή των συγκεκριμένων plugins από την ιστοσελίδα μας.